Aktualitātes

2016./2017. MĀCĪBU GADA IZLAIDUMS

Šajā mācību gadā mūsu skolas audzēkņi ir apliecinājuši savas zināšanas, spējas un talantu. Katra sasnieguma pamatā ir ilgs, pacietīgs un neatlaidīgs audzēkņu un, protams, pedagogu darbs. Šogad skolas absolventu vidū ir 33 pavāri, sešas konditores un trīs ēdināšanas pakalpojumu speciālisti. Apsveicam visus absolventus!

Konditoru kvalifikācijas eksāmens 2016./2017. m.g.

Šodien (10.08.2017.) Restorānu servisa skolā notika konditoru kvalifikācijas eksāmens. Studentēm sešu stundu laikā bija jāpasniedz kūkas, kuru pagatavošanā jāizmanto vismaz piecu veidu pusfabrikāti, iekļaujot dažādu garšu krēmus un biskvītus.

Eksāmena komisija atzina, ka skolā ir sagatavotas augstas klases nozares pārstāves.

Liels paldies mūsu atbalstītājam BALT – HELLIN par pārsteiguma dāvanām studentēm!

Pavāru kvalifikācijas eksāmens 2016./2017. m.g.

Mūsu skolas virtuvē pēdējās divas dienas bija īpaši saspringtas, jo norisinājās pavāru kvalifikācijas eksāmens. Topošajiem pavāriem bija jāpagatavo trīs ēdieni – uzkoda vai zupa, pamatēdiens un deserts, ko vērtēja komisijas locekļi.

Šefpavārs, komisijas priekšsēdētājs Tomass Godiņš ar prieku atzīst, ka izaugsme ir jūtama gadu no gada: "Vairāku studentu veikums patīkami pārsteidza, bija ēdieni, kurus uzreiz varētu pasniegt restorānā!”

Esam gandarīti par eksāmenā paveikto - liels paldies jāsaka pašiem audzēkņiem un viņu pedagogiem!

Meistarklase "Suši gatavošanas paņēmieni un novitātes" kopā ar Uros Radoicic

Mūsu skolā norisinājās Kikkoman meistarklase "Suši gatavošanas paņēmieni un novitātes" kopā ar Uros Radoicic, kurš ir stažējies pirmajā 3 Michelin zvaigznes ieguvušajā suši restorānā "Sukiyabashi Jiro" pie pasaulslavenā suši meistara Jiro Ono.

Labākie suši meistari Baltijā apguva padziļinātas zināšanas dažādu mērču gatavošanā, vairāku kārtu suši veidošanā, iekšējo dizainu veidošanā u.c.

BALT-HELLIN GRILĒŠANAS SEZONAS SEMINĀRS

Vakara (31.05.) RESTORĀNU SERVISA SKOLAS telpās notika Balt – Hellin seminārs, kur nozares pārstāvji tika iepazīstināti ar grilēšana sezonas aktualitātēm. Seminārā laikā notika paraugdemonstrējumi dažādu maizīšu veidu cepšanā un to pildīšanā ar grilēšanas sezonai raksturīgākajiem produktiem.

SEMINĀRS AR KONDITORI INU POLIŠČENKO

Šodien notika seminārs “Kāzu kūkas”, kuru vadīja mūsu godalgotā un talantīgā konditore Ina Poliščenko. Paldies visiem dalībniekiem, lai veiksmīga kūku sezona!

Jauno profesionāļu konkurss "SkillsLatvia2017"

Milzīgs prieks un lepnums par mūsu audzēkni Lauru Anču, kura aizvadītās nedēļas nogalē ieguva 1. vietu profesijā "Pavārs" pirmajā nacionālajā jauno profesionāļu meistarības konkursā "SkillsLatvia2017"!

Laura bija viena no 96 dalībniekiem no 30 Latvijas profesionālajām izglītības iestādēm, kuri demonstrēja savas prasmes 16 profesijās, un pēc trīs dienu intensīva darba Pavāru kluba valdes priekšsēdētājs Raimonds Zommers pasniedza viņai zelta medaļu un naudas balvu svinīgajā apbalvošanas ceremonijā.

Paldies pasniedzējai Annai Bricei par ieguldīto darbu Lauras sagatavošanā!

Foto: VIAA

Konditoru konkurss

Lai uzturētu sacensību garu, kā arī pamazām sagatavotu audzēknes gala eksāmenam, uzrīkojām konkursu "Kūka - gadalaiks" skolas konditoru grupai.
Konkursa galvenais produkts - rabarbers, savukārt "melnajā kastē" - valrieksti un zaļais ābols.

Apsveicam 1. vietas un galvenās balvas - "Gemoss" 30 EUR dāvanu kartes - ieguvēju Rēziju Kļaviņu, 2. vietas ieguvēju Mariku Bušmani un 3. vietas ieguvēju Daci Celmu, kura tika arī pie simpātijas balvas no pedagoģēm Jekaterinas Dorožko un Solvitas Nozes.
Liels paldies atbalstītājiem par balvām - "Gemoss", "Balt-Hellin" un "Reaton"! Paldies žūrijai par ieguldīto darbu - Inai Poliščenko, Kristiānai Šteinfeldei, Jekaterinai Dorožko un Solvitai Nozei! Protams, paldies konditorēm par piedalīšanos un lielisko sniegumu!

Seminārs ar Inu Poliščenko

Šodienas semināra "Ievads desertu gatavošanā" dalībnieki ne tikai iemācījās kā pagatavot mūsu konditores Inas Poliščenko izcilos desertus (apelsīnu musa kūka, čia sēklu pudiņš, kokosriekstu kekss), bet, protams, arī nobaudīja tos!

Seminārs ar Kasparu Jansonu

Lai kļūtu par labāko, ir jāmācās no labākajiem, tieši tāpēc šodien semināru audzēkņiem vada restorāna "MUUSU" šefpavārs Kaspars Jansons.

Internacionālais Dienvideiropas kulinārijas konkurss

10. Internacionālajā Dienvideiropas kulinārijas konkursā Grieķijā Latvijas pavāru komanda - Ina Poliščenko un Māris Astičs - ieguvuši sudraba medaļu (gada komanda)!

Mūsu vadītājs Māris Astičs ticis ne tikai pie zelta medaļas (grand prix) kategorijā "melnā kaste", bet ieguvis arī sudraba medaļu zivju ēdienu kategorijā, un mūsu konditorei Ina Poliščenko zelta medaļa restorānu deserta kategorijā!

Neizsakāmi liels prieks un lepnums par mūsējiem!

Jauno profesionāļu konkursa pusfināls

Apsveicam mūsu audzēkni Lauru Anču ar 1. vietu Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) rīkotajā jauno profesionāļu meistarības konkursa reģionālajā pusfinālā profesionālās izglītības iestāžu audzēkņiem pavāra profesijā!

Lepojamies un vēlam lielu veiksmi arī finālā!

Paldies pasniedzējai Annai Bricei par ieguldīto darbu Lauras sagatavošanā!

Hestona Blūmentāla ciemošanās

Prieks bija uzņemt Restorānu servisa skolas telpās pasaules kulinārijas izcilību – trīs Michelin zvaigžņu restorāna "The Fat Duck" šefpavāru Hestonu Blumentālu ar savu komandu. Varam droši teikt - virtuve ir iesvetīta.

Esam pagodināti, ka šefpavārs atradu laiku uz īsu brīdi apciemot arī restorānu "Ferma".

Meistarklases "Medījumu, jēra, liellopa gaļas ēdienu pagatavošanas un pasniegšanas noslēpumi" un "Kafijas pagatavošanas un pasniegšanas māksla. Bezalkoholisko kokteiļu mūsdienīga pagatavošana un pasniegšana."

Restorānu Servisa Skola sadarbībā ar Valsts izglītības attīstības aģentūru šonedēļ (24. janvārī un 25. janvārī) viesojās Daugavpilī, kur organizēja meistarklases "Medījumu, jēra, liellopa gaļas ēdienu pagatavošanas un pasniegšanas noslēpumi" un "Kafijas pagatavošanas un pasniegšanas māksla. Bezalkoholisko kokteiļu mūsdienīga pagatavošana un pasniegšana." Daugavpils Tirdzniecības profesionālajā vidusskolā Eiropas Savienības fondu darbības programmas „Izaugsme un nodarbinātība” 7.2.1.specifiskā atbalsta mērķa „Palielināt nodarbinātībā, izglītībā vai apmācībās neiesaistītu jauniešu nodarbinātību un izglītības ieguvi Jauniešu garantijas ietvaros” pasākuma “Sākotnējās profesionālās izglītības programmu īstenošana Jauniešu garantijas ietvaros” projekta “Sākotnējās profesionālās izglītības programmu īstenošana Jauniešu garantijas ietvaros” (vienošanās Nr. 7.2.1.2./15/I/001) ietvaros.

Savās iemaņās izcilas kafijas pagatavošanā dalījās Jānis Viļumovs un bezalkoholisko kokteiļu mūsdienīgu pagatavošanu demonstrēja Inguss Reizenbergs, savukārt šefpavāri Māris Astičs un Tomass Godiņš stāstīja jauniešiem par gaļas daudzveidību.

Meistarklase "Mūsdienu tendences desertu gatavošanā un pasniegšanā"

Restorānu Servisa Skola sadarbībā ar Valsts izglītības attīstības aģentūru vakar (19. janvārī) organizēja meistarklasi "Mūsdienu tendences desertu gatavošanā un pasniegšanā" Kuldīgas tehnikumā Eiropas Savienības fondu darbības programmas „Izaugsme un nodarbinātība” 7.2.1.specifiskā atbalsta mērķa „Palielināt nodarbinātībā, izglītībā vai apmācībās neiesaistītu jauniešu nodarbinātību un izglītības ieguvi Jauniešu garantijas ietvaros” pasākuma “Sākotnējās profesionālās izglītības programmu īstenošana Jauniešu garantijas ietvaros” projekta “Sākotnējās profesionālās izglītības programmu īstenošana Jauniešu garantijas ietvaros” (vienošanās Nr. 7.2.1.2./15/I/001) ietvaros.

Jaunieši kopā ar konditorēm Inu Poliščenko un Dinu Giru gatavoja "makarūnus", šokolādes "musu", čia sēklu pudiņu, kā arī dažādas figūriņas no marcipāna.

Meistarklase "Jūras produktu pagatavošanas un pasniegšanas noslēpumi"

Restorānu Servisa Skola sadarbībā ar Valsts izglītības attīstības aģentūru vakar (17. janvārī) organizēja meistarklasi "Jūras produktu pagatavošanas un pasniegšanas noslēpumi" Liepājas Valsts tehnikumā Eiropas Savienības fondu darbības programmas „Izaugsme un nodarbinātība” 7.2.1.specifiskā atbalsta mērķa „Palielināt nodarbinātībā, izglītībā vai apmācībās neiesaistītu jauniešu nodarbinātību un izglītības ieguvi Jauniešu garantijas ietvaros” pasākuma “Sākotnējās profesionālās izglītības programmu īstenošana Jauniešu garantijas ietvaros” projekta “Sākotnējās profesionālās izglītības programmu īstenošana Jauniešu garantijas ietvaros” (vienošanās Nr. 7.2.1.2./15/I/001) ietvaros.

Meistarklasē Māris Astičs un Ina Poliščenko iepazīstināja jauniešus ar jūras produktu sortimentu, pieejamību, daudzveidību, pagatavošanu, kā arī mūsdienu tendencēm ēdienu pasniegšanā, strādājot ar eksluzīviem produktiem, piemēram, langustiem, jūras ķemmītēm, mīdijām, austerēm u.c.

2015./2016. māc. g. izlaidums

Pagājušajā sestdienā aizvadījām kārtējo darbīgo, radošo un iedvesmojošo mācību gadu! Paldies pedagogiem par izturību un ieguldīto darbu!

Šogad skolas absolventu vidū ir divdesmit septiņi pavāri, septiņas konditores un pieci ēdināšanas pakalpojumu speciālisti. Apsveicam visus audzēkņus! Malači!

BBQ seminārs

Atskats uz vasaras sākumā notikušo "Kikkoman" & "Cesars" "BBQ semināru" šefpavāra Māra Astiča vadībā, sadarbībā ar "Restorānu servisa skolu"!

Mācījāmies visādas gudrības par sojas mērcēm un citu "Kikkoman" & "Cesars" produkciju un atklājām grila sezonu ar visdažādākajiem gardumiem!

Semināri Latvijas skolās sadarbībā ar VIAA

Restorānu servisa skola sadarbībā ar Valsts izglītības attīstības aģentūru no 2016. gada 6. jūnija līdz 15. jūnijam organizēja dažādas meistarklases Eiropas Savienības fondu darbības programmas „Izaugsme un nodarbinātība” 7.2.1.specifiskā atbalsta mērķa „Palielināt nodarbinātībā, izglītībā vai apmācībās neiesaistītu jauniešu nodarbinātību un izglītības ieguvi Jauniešu garantijas ietvaros” pasākuma “Sākotnējās profesionālās izglītības programmu īstenošana Jauniešu garantijas ietvaros” projekta “Sākotnējās profesionālās izglītības programmu īstenošana Jauniešu garantijas ietvaros” (vienošanās Nr. 7.2.1.2./15/I/001) ietvaros.

Nozares pārstāvji Māris Astičs, Tomass Godiņš, Ina Poliščenko, Gunta Stepanova, Jānis Viļumovs un Inguss Reizenbergs stāstīja, rādīja un mācīja Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma, Rēzeknes tehnikuma, Valmieras tehnikuma, Daugavpils Tirdzniecības profesionālās vidusskolas un Liepājas Valsts tehnikuma jauniešiem dažādas gudrības no restorānu vides semināros "Mūsdienu latviešu virtuve, unikāli Latvijā audzēti un ražoti produkti – Latvijas lepnums.", "Kafija, tās pagatavošanas noslēpumi un daudzveidība. Kafijas deserti.", "Jūras produkti un garneles ēdienkartē", "Restorānu deserti, to daudzveidība. Dekoru veidošana no šokolādes, marcipāniem, cukura masām.", "Mūsdienu tendences karstā otrā ēdiena pagatavošanai, pasniegšanai un noformēšanai", "Bezalkoholisko kokteiļu pagatavošana un pasniegšana.", "Mūsdienu tendences ēdienu gatavošanai pazeminātā temperatūrā".

Semināru cikls "Inovācijas ēdienu gatavošanā" sadarbībā ar VISC

No 2015. gada 10. decembra līdz 2016. gada 27. aprīlim Restorānu servisa skola sadarbībā ar Valsts izglītības satura centru rīkoja tālākizglītības semināru kursu "Inovācijas ēdienu gatavošanā - Izaicinājums profesionālajā izglītībā" Latvijas ēdināšanas skolu pedagogiem un vienkārši nozares interesentiem savu zināšanu papildināšanai!

Šefpavāri Māris Astičs, Raimonds Zommers, Ingmārs Ladigs, Kaspars Jansons, kā arī virspavāri Ina Poliščenko, Roberts Abrams un konditors Jānis Kairis dalījās savās zināšanās un iedrošināja dalībniekus piedalīties kopīgā gatavošanā un degustēšanā semināros "Mūsdienu tendences graudaugu un sēklu izmantošanā ēdienu gatavošanā", "Restorānu deserti", "Jūras produkti un garneles ēdienkartē", "Pirkstiņuzkodas - noformēšana un pasniegšanas veidi", "Gaļas daudzveidība. Steiki.", "Mūsdienu Latvijas virtuve. Unikāli Latvijā audzēti un ražoti produkti - Latvijas lepnums.", "Āzijas virtuves noslēpumi. Wok ēdieni.", "Veģetārā virtuve un bezglutēna ēdieni", "Eļļas un etiķa sortiments un to izmantošana pamatēdienos un salātos" un "Ēdienu gatavošana termomiksā".

Lai uzzinātu par nākamajiem Restorānu servisa skolas semināriem, sekojiet līdzi informācijai mājaslapas sadaļā "Jaunumi", kā arī mūsu Facebook lapā!

2015./2016. māc. g. Ziemassvētku pasākums

Ieskaties, kā Restorānu servisa skolas audzēkņi uzbūra lielisku svētku sajūtu, sarīkojot skaistu pasākumu skolas telpās nedēļu pirms Ziemassvētkiem! Baudījām lieliskas uzkodas pie oriģināli noformētiem galdiem un sacentāmies dažādās spēlēs, ko pasākuma organizētāji bija īpaši pielāgojuši savai profesijai!

Pēc tik skaisti atzīmētām semestra beigām esat pelnījuši atpūsties, tāpēc - izbaudiet ziemas brīvdienas!

ESF Projekts

SIA "Restorānu servisa skola" iesaistījies ESF projekta «Profesionālo izglītības iestāžu audzēkņu dalība darba vidē balstītās mācībās un mācību praksēs uzņēmumos» realizācijā (Nr. 8.5.1.0/16/I/001).

Projekta realizācijas laiks: 2017. gada 27.janvāris līdz 2023. gada 31. augustam.

Projekta mērķis ir palielināt kvalificētu izglītības iestāžu izglītojamo skaitu pēc to dalības darba vidē balstītās mācībās vai darba devēja vadītās praktiskās mācībās un mācību praksēs.

Projekta mērķa grupa ir izglītības iestāžu izglītojamie, kas mācās profesionālās vidējās izglītības un arodizglītības programmās.

Projekta ietvaros mērķu grupas dalībnieki, no projektā iesaistītajām profesionālajām izglītības iestādēm, tiek apmācīti (teorētiski un praktiski) pie uzņēmējiem (darba devējiem), ar ko LDDK noslēdz sadarbības līgumu par šādu apmācību īstenošanu. Līdz ar to, mērķa grupas dalībnieks iegūst zināšanas un iemaņas, darbojoties reālajā darba vidē, bet darba devējs pats sniedz audzēknim zināšanas, kas nepieciešamas konkrētajam profesijas pārstāvim.

Projekta izmaksas tiek segtas 85% no ESF (Eiropas Sociālā fonda), 15%no Latvijas valsts budžeta finansējuma.