Pavārs

Pavārs

Pavārs plāno un organizē virtuves darbu, kā arī veic sev piešķirtos uzdevumus citu speciālistu uzraudzībā.

Programma: 

Ēdināšanas pakalpojumi

Programmas veids:

Arodizglītība pēc vispārējās vidējās izglītības vai pēc pamatizglītības (no 17 gadu vecuma)

Iegūstamā kvalifikācija:

Pavārs (2.PKL (profesionālās kvalifikācijas līmenis))

Apgūstamie mācību priekšmeti: 

  • Ēdienu gatavošanas tehnoloģija;
  • Pārtikas produktu zinības;
  • Uztura fizioloģija, sanitārija un higiēna;
  • Ēdināšanas uzņēmumu darba organizācija;
  • Ēdināšanas uzņēmumu iekārtas;
  • Galda kultūra;
  • u.c.

 

+50% no mācībām - PRAKSE kādā no vadošajiem Latvijas restorāniem ("Le Dome", "Vincents", "Kaļķu vārti", "Bergs", "Neiburgs" u.c.)

 

Uzņemšanas prasības:

Vispārējā vidējā izglītība vai pamatizglītība (no 17 gadu vecuma)

Izglītības ieguves forma:

Klātiene

Mācību ilgums:

1 gads

Mācību sākums:

Septembris

Mācību maksa:

1300 EUR

Mācību literatūra:

  • “Modernist Cuisine, Volume 1-6, The Cooking Lab”, Bellevue, 2011;
  • Peter Gilmore “Quay: Food Inspired by Nature”, Murdoch Books, Australia, 2010;
  • Philip Howard “The Square: The Cookbook, Volume 1: Savory”, Absolute Press, 2012;
  • Rene Redzepi “NOMA: Time and Place in Nordic Cuisine”, Phaidon, London, 2010;
  • Thomas Keller “Under Pressure: Cooking Sous Vide”, Artisan, New York, 2008;
  • u.c.