Konditors

Konditors

Konditors sagatavo izejvielas darbam, gatavo rauga un bezrauga mīklas, to izstrādājumus, pildījumus un apdares pusfabrikātus, noformē konditorejas izstrādājumus.

Programma:

Ēdināšanas pakalpojumi

Programmas veids:

Arodizglītība pēc vispārējās vidējās izglītības vai pēc pamatizglītības (no 17 gadu vecuma)

Iegūstamā kvalifikācija:

Konditors (2.PKL (profesionālās kvalifikācijas līmenis))

Apgūstamie mācību priekšmeti:

  • Konditorejas izstrādājumu gatavošanas tehnoloģija;
  • Restorānu konditorejas pamati;
  • Konditorejas uzņēmumu iekārtas;
  • Konditorejas izstrādājumu noformēšana;
  • Pārtikas produktu zinības;
  • Konditorejas uzņēmumu darba organizācija;
  • u.c.

 

+50% no mācībām - PRAKSE kādā no vadošajiem Latvijas restorāniem ("Le Dome", "Vincents", "Kaļķu vārti", "Bergs", "Neiburgs" u.c.)

 

Uzņemšanas prasības:

Vispārējā vidējā izglītība vai pamatizglītība (no 17 gadu vecuma)

Izglītības ieguves forma:

Klātiene

Mācību ilgums:

1 gads

Mācību sākums:

Septembris

Mācību maksa:

1300 EUR

Mācību literatūra:

  • A. J. Schaller ‘’Small things sweet’’, Battman Studios, New York, 2009;
  • Francisco J. Migoya ‘’Frozen Desserts’’, John Wiley & Sons, Inc., New Jersey, 2008;
  • Christophe Declercq ‘’Ice creations’’, Lannoo publishers, Belgium, 2013;
  • Pierre Herme ‘’Macarons’’, Grub Street, London, 2011;
  • Eliq Maranik ‘’Chocolate. Homemade, Fancy and Delicious.’’, H. F. Ullmann Publishing GmbH, 2013;
  • Carla Bardi, Ting Morris ‘’Chocolate - divine indulgence’’, McRae Publishing Ltd, London, 2013;
  • u.c.