Aktualitātes

Konkurss mūsu topošajiem ēdināšanas nozares profesionāļiem. KONDITORI.

Mūsu konditori demonstrēja, ko ir iemācījušies 2 mēnešu laikā.
Par godu Latvijas simtgadei, konkursa tēma bija "Deserti Latvijai."

1.vieta - Anastasija Kozlova

2.vieta - Veronika Ostafijčuka

3.vieta - Diāna Kaušele
Apsveicam! 
Liels Paldies, mūsu atbalstītājiem Dansukker, žūrijai Marika Bērziņa no SIA Lanordija, Airita Jurcika un Raimonds Palms no restorāna FERMA.
#rss #konditors #izglītība

Konkurss mūsu topošajiem ēdināšanas nozares profesionāļiem. PAVĀRI.

Mūsu pavāri demonstrēja, ko ir iemācījušies 2 mēnešu laikā. 
Par godu Latvijas simtgadei, konkursa tēma bija "Ēdieni, Latvijas simtgadei."
Konkursa mērķis bija pavāriem izmantot pēc iespējas vairāk Latvijā audzētus produktus. 

Ņemot, vērā, ka puse no mūsu pavāriem pašlaik atrodas prakses vietās un cītīgi strādā, konkurss vēl nav beidzies, un šeit būs tikai mazs ieskats...

Liels paldies žūrijai un pedagogiem Gunta Stepanova un Anna Brice, un protams mūsu atbalstītājiem Santa Maria un Cesars SIA - Austrumu produkti.

#rss #pavārs #izglītība

Grilēšanas nodarbība!

Lūk, cik aizraujošas ir mūsu praktiskās nodarbības!
Apvienojām patīkamo ar lietderīgo un devāmies baudīt jauko vasaru, mācoties gatavot dažādus ēdienus uz grila.

Ja arī Tevi uzrunā mūsu pieeja mācību procesam, tad aicinām pieteikties ne tikai #ESfondi programmai #MācībasPieaugušajiem , bet arī kādā no mūsu izglītības programmām: 
PAVĀRS, KONDITORS, VIESMĪLIS, BĀRMENIS vai ĒDINĀŠANAS PAKALPOJUMU SPECIĀLISTS.

Sākusies pieteikšanās programmai "Mācības pieaugušajiem"

Līdz 17. septembrim notiks trešā pieteikšanās ES fondu mācībām pieaugušajiem

Ikviens strādājošais un pašnodarbinātais vecumā no 25 gadiem  līdz 17. septembrim var pieteikties mācībām Eiropas Savienības (ES) fondu pieaugušo izglītības projektā “Nodarbināto personu profesionālās kompetences pilnveide”, paaugstinot savu profesionālo kompetenci un konkurētspēju. 

Restorānu servis skolā ir iespējams pietiekties mācību programmai: "Jaunākās tendences ēdienu gatavošanā".

MĀCĪBU IZMAKSAS:

  • Mācību izmaksas 90% apmērā sedz ES fondi un valsts, 10% (42.84 EUR) ir strādājošā līdzmaksājums, kuru var segt arī darbinieka darba devējs 
  • Nodarbinātajiem ar maznodrošinātās vai trūcīgas personas statusu mācības ir bez maksas

    KAS VAR PIETEIKTIES?
    strādājošie:
  • Vecumā no 25 gadiem līdz neierobežotam vecumam
  • Ar pabeigtu pamatizglītību

    IESNIEDZAMIE DOKUMENTI:
  • Aizpildīta pieteikuma veidlapa. https://ej.uz/c6je


    PIETEIKŠANĀS LĪDZ 17. SEPTEMBRIM!

    DOKUMENTU IESNIEGŠANA:
  • Restorānu servisa skola, Valkas ielā 1a, Rīgā, darba dienās no plkst. 10.00 līdz 17.00

vai

  • Atsūtot uz Turn on Javascript! parakstītu un skenētu vai parakstītu ar drošu elektronisko parakstu

 

NODARBĪBU NORISES LAIKI:

  • Trīs reizes nedēļā no plkst. 17.30-22.00 (kulinārijas entuziastiem)

vai

  •  2-3 pilnas darba dienas nedēļā, precīzs nodarbību grafiks tiks noteikts pēc grupas nokomplektēšanas (nozares speciālistiem)


Tālrunis: +371 20273333
 E-pasts: Turn on Javascript!

 

 

Sākas trešā pieteikšanās ES fondu mācībām pieaugušajiem

Sākas trešā pieteikšanās ES fondu mācībām pieaugušajiem 11 nozarēs

 

Trešdien, 15. augustā, Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) uzsāk trešo pieteikšanās kārtu Eiropas Savienības (ES) fondu pieaugušo izglītības projektā “Nodarbināto personu profesionālās kompetences pilnveide”. Tajā ikviens strādājošais un pašnodarbinātais no 25 gadu vecuma var pieteikties mācībām 11 tautsaimniecības nozarēs, līdz 17. septembrim iesniedzot pieteikumu kādā no 70 izglītības iestādēm visā Latvijā.

 

Iespējas izmato jau vairāk nekā 8000 nodarbināto

“Kopš pirmās pieteikšanās kārtas izsludināšanas pērn rudenī šajā projektā iesaistījušies jau vairāk nekā 8000 strādājošo. Līdz šim pieprasītākās tautsaimniecības nozares, kurās arī ir visvairāk mācību dalībnieku, ir elektronisko un optisko iekārtu ražošana un IKT, kā arī būvniecība. Trešā pieprasītākā ir transporta un loģistikas nozare, kas strauji attīstās. Šīs ir Latvijas ekonomikai prioritāras nozares, kurās kvalificēta darbaspēka trūkums ir visaktuālākais. Strādājošo iedzīvotāju iesaistīšanās, kā arī izglītības nozares un darba devēju sadarbība šī projekta īstenošanā ir pozitīvs signāls darba tirgum, kas apliecina, ka iecere ir attaisnojusies,” stāsta VIAA direktore Dita Traidās.

 

Mācību dalībnieku vidū 66% ir vecumā no 25 līdz 44 gadiem, savukārt vairāk nekā trešā daļa ir vecumā no 45 gadiem, kas ir prioritārā projekta mērķauditorija. 10% visu izglītības ieguvēju ir vecumā no 56 gadiem, kas apliecina Latvijas darbaspēka gatavību mācīties mūža garumā.

 

Šajā kārtā vairāk nekā 100 dažādu prasmju 11 nozarēs

Kopumā šajā kārtā iedzīvotāji var izvēlēties apgūt ap 100 dažādas prasmes un kvalifikācijas, ko izglītības iestādes piedāvā mācīties vairāk nekā 400 dažāda garuma un satura izglītības programmās. Visvairāk mācību iespēju šajā kārtā ir elektronisko un optisko iekārtu ražošanas un IKT nozarē, metālapstrādē, mašīnbūvē un mašīnzinībās, kā arī transporta un loģistikas nozarē.

 

Piedāvāto mācību nozaru klāstā ir arī ēdināšanas pakalpojumi un tūrisms, kokrūpniecība, enerģētika, būvniecība, tekstilizstrādājumu, apģērbu, ādas un ādas izstrādājumu ražošana, drukas un mediju tehnoloģijas, ķīmiskā rūpniecība, pārtikas rūpniecība un lauksaimniecība.

 

Strādājošajiem, pašnodarbinātajiem un jaunajiem vecākiem darba attiecībās

Lai pieteiktos mācībām, iedzīvotājiem jābūt sasniegušiem 25 gadu vecumu, strādājošiem vai pašnodarbinātiem. Pieteikties var arī jaunie vecāki, kuri atrodas bērna kopšanas atvaļinājumā, saglabājot darba attiecības.

 

Ja uz vienu vietu būs vairāki pieteikumi, īpašas priekšrocības uzņemšanā būs strādājošajiem vecumā no 45 gadiem, kuri strādā konkrētās Profesiju klasifikatora pamatgrupu profesijās, personām vecumā no 50 gadiem, kuras Nodarbinātības Valsts aģentūras (NVA) projektā “Atbalsts ilgākam darba mūžam” saņēmuši rekomendāciju mācībām, kā arī bēgļiem un personām ar alternatīvo statusu.

 

Mācību dalībniekiem jānodrošina 10% līdzmaksājums, ko var finansēt arī darba devējs. Strādājošajiem ar maznodrošinātā vai trūcīgā statusu mācību maksu pilnā apmērā sedz ES fondi un valsts, kā arī ir iespēja saņemt transporta izmaksu kompensāciju, ja šādas izmaksas rodas mācību laikā. Savukārt nodarbinātie ar invaliditāti var saņemt kompensāciju asistenta vai surdotulka pakalpojumiem, kas radušies mācību laikā.

 

Mācīties var vienu reizi

Tā kā projekta laikā jaunu profesiju vai zināšanas strādājošie var apgūt tikai vienu reizi, NVA 28 filiālēs ir iespēja saņemt karjeras konsultāciju, savukārt 81 projekta sadarbības pašvaldībā ir pieejami pieaugušo izglītības koordinatori, kuri var sniegt informatīvu atbalstu.

 

Pieteikšanās notiek izglītības iestādēs, iesniedzot mācību pieteikumu klātienē vai elektroniski, nosūtot to e-pastā. Plašāku informāciju par mācību programmām, izglītības iestādēm, pieteikšanās kārtību un citiem praktiskiem jautājumiem iespējams atrast vietnē www.macibaspieaugusajiem.lv.

 

ES fondu pieaugušo izglītības projekta “Nodarbināto personu profesionālās kompetences pilnveide” mērķis ir pilnveidot nodarbināto personu profesionālo kompetenci, lai novērstu darbaspēka kvalifikācijas neatbilstību darba tirgus pieprasījumam un veicinātu gan strādājošo konkurētspēju, gan darba produktivitātes pieaugumu. Projektu finansē Eiropas Sociālais fonds un Latvijas valsts. Līdz 2022. gada 31. decembrim tajā tiks ieguldīti vairāk nekā 25 miljoni eiro.

2017./2018. MĀCĪBU GADA IZLAIDUMS

Katrs lielais sapnis sākas ar sapņotāju!

Aizvadīts vēl viens notikumiem, garšām un zināšanām piepildīts mācību gads. Paldies pasniedzējiem par ieguldīto darbu un audzēkņiem par neatlaidību. Ar lielu prieku varam paziņot, ka šogad Restrānu servisa skolu absolvēja 65 jaunie nozares speciālisti. Apsveicam visus absolventus!

 

Pavāru kvalifikācijas eksāmens 2017/2018 m.g.

Aizvadītas trīs aizraujošas dienas pavāru kvalifikācijas eksāmenā, topošajiem pavāriem bija jāpagatavo trīs ēdieni – uzkoda vai zupa, pamatēdiens un deserts, ko vērtēja komisijas locekļi. Esam gandarīti par eksāmenā paveikto - liels paldies jāsaka pašiem audzēkņiem un viņu pedagogiem!

Konditoru kvalifikācijas eksāmens 2017./2018. m.g.

Prieks un lepnums par mūsu konditoru veikumu eksāmenā! Žūrijai bija iespēja ne tikai baudīt dažādu garšu salikumus (estragons, pistācijas, avenes, šokolāde u.c.), bet arī novērtēt audzēkņu spēju pagatavot un izmantot gan spoguļglazūru, gan temperētu šokolādi un citus mūsdienās aktuālus paņēmienus! Un to visu viņi ir iemācījušies Restorānu servisa skolā un lieliskajās prakses vietās

Āzijas virtuve


Katra apmācību dienu ir jaunu zināšanu, garšu un pieredzes pilna. Par vakardienas nodarbību īpaši liels paldies jāsaka restorāna “Kabu” šefpavāram ANDREJAM GAIGALAM, kurš mūs ieveda brīnišķīgajā Āzijas virtuves pasaulē!

Pirkstiņuzkodas


Vakar uzsākām mācību ciklu pieaugušo izglītības projektā "Mācības pieaugušajiem", sadarbībā ar Valsts izglītības attīstības aģentūra un ES Fondi. Vairāk kā 40 dalībnieki, trīs mēnešu garumā Restorānu servisa skolā apgūs jaunākās tendences ēdienu gatavošanā un pasniegšanā. Lai visiem izdodas iegūt jaunas zināšanas un pilnveidot sevi!

Mācības pieaugušajiem sākušās!


Vakar uzsākām mācību ciklu pieaugušo izglītības projektā "Mācības pieaugušajiem", sadarbībā ar Valsts izglītības attīstības aģentūra un ES Fondi. Vairāk kā 40 dalībnieki, trīs mēnešu garumā Restorānu servisa skolā apgūs jaunākās tendences ēdienu gatavošanā un pasniegšanā. Lai visiem izdodas iegūt jaunas zināšanas un pilnveidot sevi!

Musa kūku meistarklase

Šokolādes kūka ar ķiršiem, mango - kaislības augļa musa kūka, zemeņu kūka ... to visu mācījāmies pagatavot meistarklasē/seminārā "Musa kūkas". Paldies restorāna "Ferma" konditorei Airitai Jurcikai par semināru un lai visām dalībniecēm svaiga un garda vasaras kūku sezona! 

 

Uzņemšana 2018./2019. mācību gadam

Sākam uzņemšanu Restorānu servisa skolā 2018./2019. mācību gadam!

Ja vēlies mācīties un strādāt ar kvalitatīviem produktiem praktiskajās nodarbībās pavisam jaunā mācību virtuvē, kas maksimāli pietuvināta restorāna videi, izmantot modernāko mācību literatūru, strādāt prakses vietās labākajos Latvijas restorānos, tad izvēlies Restorānu servisa skolu!
Piedāvājam apgūt šādas profesijas:
PAVĀRS;
KONDITORS;
VIESMĪLIS;
BĀRMENIS;
ĒDINĀŠANAS PAKALPOJUMU SPECIĀLISTS

Gaidīsim Jūs katru darba dienu (no 1. jūnija līdz 31. augustam) no plkst. 10.00 līdz 17.00, Valkas ielā 1A, Rīgā.

Nepieciešamie dokumenti:
- Pase vai ID karte;
- Izglītības dokuments;
- Fotogrāfija (3x4 cm);
- Medicīniskā izziņa.

 

Restorānu servisa skola aicina uz 25 gadu jubilejas salidojumu

Mīļie absolventi un pedagogi!

25. jūlijā Restorānu servisa skola svinēs savu 25. dzimšanas dienu. Visi bijušie pedagogi, darbinieki un absolventi tiek gaidīti uz skolas salidojumu, līdzi ņemot atmiņas par skolā pavadīto laiku un neformālā gaisotnē satiktu kolēģus un pasniedzējus.

Dzimšanas dienas dāvanā priecāsimies saņemt noderīgu grāmatu, lai papildinātu mūsu skolas bibliotēku.

Piesakies šeit: https://ej.uz/rsskolasalidojums

 

Skills Latvia 2018

Milzīgs prieks un lepnums par mūsu skolas audzēkni Gatis Lauva, kurš šodien ieguva 2. vietu profesijā "Pavārs" nacionālajā jauno profesionāļu meistarības konkursā #SkillsLatvia2018, kuru rīkoja Valsts izglītības attīstības aģentūra.
Paldies pasniedzējai Anna Brice par ieguldīto darbu Gata sagatavošanā!

Meistarklase kopā ar Kikkoman

Aprīļa beigās aizvadījām vienu fantastiski izzinošu KIKKOMAN BBQ meistarklasi, kurā  bija iespēja iepazīties ar "Kikkoman" mērču garšas niansēm un to daudzveidīgo pielietojuma iespējām vasaras sezonas ēdienkartē. Ieskaties meistarklases norisē, lai arī Tev raisās idejas un vēlme pagatavot ko garšīgu.

 

Konfekšu meistarklase

Daudz gardus kārumus vakar iemācījāmies pagatavot konfekšu meistarklasē. Paldies visām dalībniecēm par atsaucību un jautājumiem. Ceram, ka iedvesmojām jaunām idejām!

Meksikāņu ēdieni kopā ar Santa Maria un Haraldu Saušu

Šodien mūsu audzēkņiem bija iespēja iepazīties ar krāsām un garšām bagāto meksikāņu virtuvi, kopā ar Santa Maria garšu konsultantu Haraldu Saušu kopā gatavojām načos uzkodu plati, tako brokastis, chilli concarne zupu, kesadijas, fahiatas, vistas enčiladu un "Rocky road" jeb meksikāņu variācija par šokolādes desu. Bija gardi, bija asi, bija interesanti. Paldies!

Konfekšu meistarklase 24.04.2018.

Aicinām pieteikties KONFEKŠU meistarklasei, kuru vadīs restorāna "Ferma" konditore Airita Jurcika.
Konfektes ir brīnišķīgs našķis gan ikdienā, gan svētkos, aicinām apmeklēt iedvesmojošu meistarklasi par konfektēm, kurā kopā gatavosim ne tikai trifeles un keikpopus, bet arī parādīsim, kā pagatavot gardu marmelādi, maršmelovus un citus gardumus, izmantojot mūsdienīgus gatavošanas paņēmienus un garšas.
Meistarklasē kopā gatavosim:

  • Kaislības augļa trifeles;
  • Piena šokolādes trifeles ar pistācijām;
  • Tumšās “Valrhona” trifeles;
  • Keikpopus;
  • Karamelizētas mandeles;
  • Lazdu riekstus čili – apelsīnu glazūrā;
  • Smiltsērkšķu un vīnogu marmelādi;
  • Vaniļas un zemeņu zefīrus (maršmelovs).
     

    Meistarklase notiks 24. aprīlī plkst.18.00, Restorānu Servisa Skola telpās, Valkas ielā 1a, Rīgā.

    Dalības maksa 40 EUR + PVN, maksājums jāveic pirms pasākuma. Vietu skaits ierobežots.

    Visi interesenti laipni lūgti pieteikties, aizpildot anketu: https://goo.gl/forms/ytaM6MX7zhTLSXy42

cukura ziedi

Šodien mācījāmies veidot skaistos cukura ziedus. Paldies par nodarbību Sugar Garden un Olgai Korčāginai!

ES fondu mācības pieaugušajiem

Līdz 16. aprīlim turpinās otrā pieteikšanās ES fondu mācībām pieaugušajiem

Ikviens strādājošais un pašnodarbinātais vecumā no 25 gadiem vēl līdz 16. aprīlim var pieteikties mācībām Eiropas Savienības (ES) fondu pieaugušo izglītības projektā “Nodarbināto personu profesionālās kompetences pilnveide”, paaugstinot savu profesionālo kompetenci un konkurētspēju. Šajā pieteikšanās kārtā pieejamas mācības 12 dažādās tautsaimniecības nozarēs 38 Latvijas pilsētās un novados.

Restorānu servis skolā ir iespējams pietiekties divām mācību programmām:

  • Bezglutēna produktu izstrādājumi
    vai
  • Jaunākās tendences ēdienu gatavošanā

Mācību iespējas visā Latvijā

Piedāvājumā kopumā ir 392 izglītības programmas šādās nozarēs: ēdināšanas pakalpojumi un tūrisms; elektronisko un optisko iekārtu ražošana un IKT; metālapstrāde, mašīnbūve un mašīnzinības; transports un loģistika; kokrūpniecība; enerģētika; būvniecība; tekstilizstrādājumu, apģērbu, ādas un ādas izstrādājumu ražošana; drukas un mediju tehnoloģijas; ķīmiskā rūpniecība; kultūra; pārtikas rūpniecība un lauksaimniecība.

Tā kā projektā iespējams mācīties tikai vienu reizi, iedzīvotāji ir aicināti izdarīt pārdomātu izvēli un pirms pieteikšanās rūpīgi izpētīt izvēlētās izglītības programmas saturu, iepazīties ar plānoto nodarbību grafiku un pasniedzējiem, kā arī noskaidrot, vai izvēlēto mācību apguvē nepieciešamas priekšzināšanas un iegūt citu būtisku informāciju. Grupu komplektēšanu un mācības otrajā kārtā plānots uzsākt jūnijā.

Mācības ir pieejamas 68 izglītības iestādēs visā Latvijā, kurās pieteikums izvēlētajā programmā jāiesniedz klātienē. Lielākais mācību skaits pieejams Rīgā - 138 izglītības programmas. Ārpus Rīgas plašākais mācību klāsts ir Daugavpilī - 91 programma, Rēzeknē, kur pieejama 43 programma, un Liepājā, kur var apgūt 30 programmas.

No jaunām prasmēm līdz profesijai

Projektā ir pieejami dažādi mācību programmu veidi, no kuru izvēles atkarīgs arī mācību ilgums. Strādājošie var apgūt 291 neformālās izglītības programmu, 28 profesionālās pilnveides programmas un 73 profesionālās tālākizglītības programmas.  

 

Profesionālās tālākizglītības programmu noslēgumā var saņemt kvalifikācijas apliecību un iegūt kādu no 30 profesijām. To vidū ir pavārs, automehāniķis, šuvējs, elektrotehniķis, konferenču, tūrisma un pasākumu speciālists, galdnieks, bibliotekārs, loģistikas darbinieks un vēl daudzas citas profesijas.

Projekta pirmajā kārtā mācības uzsāka 4015 iedzīvotāji, un uz šo brīdi pabeiguši jau 2480 strādājošie. Viņu vidū ir arī elektroniskās tirdzniecības pārdošanas speciāliste Jūlija Griba, kura apguva digitālā mārketinga neformālo izglītības programmu. “E-komercija attīstās ļoti strauji, un ir svarīgi mācīties un paplašināt savas zināšanas, jo šodien, tūlīt un tagad ir jāsaprot, kas notiks rīt, tāpēc mācību procesam ir jābūt nepārtrauktam. Iegūtās zināšanas jau pielietoju darbā – tas ir ieguvums ne tikai man, bet arī uzņēmumam,” pieredzē dalās Jūlija.

Projektā pieejami dažādi atbalsta veidi

Tā kā mācību izmaksu lielāko daļu sedz ES fondi un valsts, iedzīvotājiem jānodrošina tikai 10% līdzmaksājums, kuru var apmaksāt arī darba devējs. Maznodrošinātajiem un trūcīgajiem mācības ir bez maksas. Viņiem pieejams arī atbalsts reģionālajai mobilitātei - transporta izmaksu kompensācija, ja šādi izdevumi radušies mācību laikā. Savukārt strādājošie ar invaliditāti var pretendēt uz asistenta vai surdotulka izmaksu kompensāciju. Pieejams arī pieaugušo izglītības koordinatoru informatīvs atbalsts, kuri darbojas 76 projekta sadarbības pašvaldībās.

Augsta pieteikumu skaita gadījumā īpašas priekšrocības uzņemšanā ir strādājošajiem vecumā no 45 gadiem, kuri strādā profesiju klasifikatora 5., 7., 8. un 9. pamatgrupu profesijās, piemēram, pakalpojumu un tirdzniecības darbiniekiem, kvalificētiem strādniekiem un amatniekiem, iekārtu un mašīnu operatoriem u.c.

Otrajā kārtā piedāvāto mācību un izglītības iestāžu saraksts, kā arī pieteikšanās kārtība, dokumenti un cita praktiska informācija pieejama vietnē www.macibaspieaugusajiem.lv.

Par projektu

ES fondu projekta “Nodarbināto personu profesionālās kompetences pilnveide” mērķis ir pilnveidot nodarbināto personu profesionālo kompetenci, lai laikus novērstu darbaspēka kvalifikācijas neatbilstību darba tirgus pieprasījumam, veicinātu strādājošo konkurētspēju un darba produktivitātes pieaugumu. Projekta īstenotājs ir Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA), to finansē Eiropas Sociālais fonds un Latvijas valsts, sešu gadu laikā līdz 2022. gada 31. decembrim ieguldot vairāk nekā 25 miljonus eiro.

Lieldienu deserti

Gaidot pavasari, vakar aizvadījām krāsainu un iedvesmas pilnu Lieldienu desertu meistarklasi kopā ar restorāna Ferma konditori Airitu Jurciku.

Meistarklase "Krufini" 14. martā

KRUFINI - bauda gan acīm, gan garšas kārpiņām!

14. martā Restorānu servisa skolā aizvadījām aizraujošu KRUFINU meistarklasi. Kopā ar restorāna "Ferma" konditori Airitu Jurciku gatavojām krufinu mīklu, mācījāmies pareizo locīšanas tehniku, pildījām ar dažādiem krēmiem un dekorējām. Krufini izdevās ne tikai gardi, bet ļoti skaisti, izcils rezultāts! Paldies Santa Maria par pārsteiguma dāvaniņām un meistarklases dalībniecēm par aktīvo dalību.

Nākamā KRUFINU meistarklase notiks 27. martā (cena 40 EUR+PVN), pieteikšanās: https://goo.gl/forms/lmScxj4Ho aejNRiw1

Kā arī 22.martā aicinām apmeklēt meistarklasi "Lieldienu deserti" (cena 40 EUR+PVN), pieteikšanās: https://goo.gl/forms/g5kwTWbCW HGKatM33

Sākusies pieteikšanās ES fondu pieaugušo izglītības projektā

Strādājošie vecumā no 25 gadiem! RSS sākusies pieteikšanās #ESfondu pieaugušo izglītības projektā uz profesionālās pilnveides izglītības programmām:

  • Bezglutēna produktu izstrādājumi
  • Jaunākās tendences ēdienu gatavošanā

MĀCĪBU IZMAKSAS

  •  Mācību izmaksas 90% apmērā sedz ES fondi un valsts, 10% ir strādājošā līdzmaksājums, kuru var segt arī darbinieka darba devējs;
  • Nodarbinātajiem ar maznodrošinātās vai trūcīgas personas statusu mācības ir bez maksas.

 

KAS VAR PIETEIKTIES

strādājošie:

  • Vecumā no 25 gadiem līdz neierobežotam vecumam;
  • Ar pabeigtu pamatizglītību.


IESNIEDZAMIE DOKUMENTI:

  • Aizpildīta pieteikuma veidlapa;
  • Izglītību apliecinoša dokumenta kopija, uzrādot dokumenta oriģinālu;
  • Izziņa par trūcīgās vai maznodrošinātās personas statusu (ja attiecināms).

 

PIETEIKŠANĀS LĪDZ 16. APRĪLIM!

DOKUMENTU IESNIEGŠANA:

  • Restorānu servisa skola, Valkas ielā 1a, Rīgā, darba dienās no plkst. 10.00 līdz 17.00
  • Tālrunis: +371 20273333
  •  E-pasts: Turn on Javascript!

Meistarklase ar Santa Maria garšu konsultantam Haraldu Saušu

Pateicoties Santa Maria garšu konsultantam Haraldam Saušam, šodien mūsu audzēkņi meistarklasē “devās” uz Indiju. Izmantojot plašo Santa Maria Indijas garšvielu klāstu gatavojām raitas mērci, jalfrezi, keralas kariju, vistas Tikka Masala un rīsu pudiņu. Jaunas garšas un jaunas iemaņas!

Meistarklase "Lieldienu deserti"

Lieldienu desertu meistarklase kopā ar restorāna "Ferma" konditori Airitu Jurciku!

Gaidot pavasari un gatavojoties Lieldienām, aicinām apmeklēt iedvesmojošu meistarklasi par Lieldienu desertiem, kurā kopā gatavosim ne tikai tradicionālo pashu un Lieldienu kliņģeri, bet parādīsim, ka ir arī citi brīnišķīgi deserti, kas piemēroti Lieldienām un tie būs tieši laikā, lai radītu svētku noskaņu.

Meistarklasē kopā gatavosim:

  •     Pashu
  •     Lieldienu kliņģeri
  •     Rikotas siera un citronu krēmu
  •     Skābkrējuma pudiņa kūku ar olbaltuma cepurīti
  •     Matcha zaļās tējas švamkūku ar aveņu musu

Meistarklase notiks 22. martā plkst.18.00, Restorānu Servisa Skola telpās, Valkas ielā 1a, Rīgā.

Dalības maksa 40 EUR + PVN, maksājums jāveic pirms pasākuma. Vietu skaits ierobežots.

Visi interesenti laipni lūgti pieteikties, aizpildot anketu: https://goo.gl/forms/g5kwTWbCWHGKatM33

Meistarklase “Eksotiskie augļi un dārzeņi, to izmantojums desertos un pamatēdienos” sadarbībā ar VIAA (VALSTS IZGLĪTĪBAS ATTĪSTĪBAS AĢENTŪRA)

Restorānu servisa skola sadarbībā ar Valsts izglītības attīstības aģentūru organizēja meistarklases Eiropas Savienības fondu darbības programmas „Izaugsme un nodarbinātība” 7.2.1.specifiskā atbalsta mērķa „Palielināt nodarbinātībā, izglītībā vai apmācībās neiesaistītu jauniešu nodarbinātību un izglītības ieguvi Jauniešu garantijas ietvaros” pasākuma “Sākotnējās profesionālās izglītības programmu īstenošana Jauniešu garantijas ietvaros” projekta (vienošanās Nr. 7.2.1.2./15/I/001), un  Eiropas Savienības fondu darbības programmas “Izaugsme un nodarbinātība” 8.4.1. specifiskā atbalsta mērķa “Pilnveidot nodarbināto personu profesionālo kompetenci” Eiropas Sociālā fonda projektaNr.8.4.1.0/16/I/001 “Nodarbināto personu profesionālās kompetences pilnveide” ietvaros veiktā iepirkuma “Profesionālo prasmju paraugdemonstrējumi profesionālās izglītības iestādē", (identifikācijas numurs VIAA 2018/12 ESF) ietvaros.

2. martā viesojāmies Valmieras tehnikumā, kur šefpavāri Māris Astičs un Tomass Godiņš darbojās kopā ar jauniešiem aizraujošā meistarklasē par eksotiskiem augļiem un dārzeņiem, savukārt kopā ar restorāna “Ferma” konditori Airitu Jurciku jauniešiem bija iespēja pagatavot vairākus eksotiskus desertus.

SEMINĀRI LATVIJAS SKOLĀS SADARBĪBĀ AR VIAA (Valsts Izglītības Attīstības Aģentūra)

Restorānu servisa skola sadarbībā ar Valsts izglītības attīstības aģentūru organizēja meistarklases Eiropas Savienības fondu darbības programmas „Izaugsme un nodarbinātība” 7.2.1.specifiskā atbalsta mērķa „Palielināt nodarbinātībā, izglītībā vai apmācībās neiesaistītu jauniešu nodarbinātību un izglītības ieguvi Jauniešu garantijas ietvaros” pasākuma “Sākotnējās profesionālās izglītības programmu īstenošana Jauniešu garantijas ietvaros” projekta (vienošanās Nr. 7.2.1.2./15/I/001), un  Eiropas Savienības fondu darbības programmas “Izaugsme un nodarbinātība” 8.4.1. specifiskā atbalsta mērķa “Pilnveidot nodarbināto personu profesionālo kompetenci” Eiropas Sociālā fonda projektaNr.8.4.1.0/16/I/001 “Nodarbināto personu profesionālās kompetences pilnveide” ietvaros veiktā iepirkuma “Profesionālo prasmju paraugdemonstrējumi profesionālās izglītības iestādē", (identifikācijas numurs VIAA 2018/12 ESF) ietvaros.

23. februārī, nozares profesionāļi - restorāna “Ferma” šefpavārs Māris Astičs un restorāna “Muusu” šefpavārs Kaspars Jansons viesojās Rēzeknes tehnikumā, kur kopā ar jauniešiem darbojās radošā meistarklasē “Dažādu reģionu ēdienu jaunās garšas. Cittautu virtuves ēdienu gatavošana un pasniegšana”.  Savukārt 26. un 27. februāri kopā ar Daugavpils Tirdzniecības profesionālās vidusskolas audzēkņiem smēlās iedvesmu Latvijas simtgadei meistarklasē “Receptes Latvijas simtgadei. Latviešu klasiskie ēdieni mūsdienu variācijās”, kur kopā ar jauniešiem ieguva gan teorētiskās, gan praktiskās zināšanas par mūsdienīgu virtuvi un inovatīviem paņēmieniem ēdienu pagatavošanā.

Aizraujošu un jaunām zināšanām pilnu meistarklasi “Karsto dzērienu pagatavošanas māksla. Bezalkoholisko kokteiļu mūsdienīga pagatavošana un pasniegšana” vadīja godalgotais restorāna – kokteiļbāra “Balzāmbārs” īpašnieks un bārmenis – Andris Reizenbergs kopā ar restorāna “Ferma” vecāko bārmeni Alvinu Matisānu, meistarklases laikā jauniešiem bija iespēja gan papildināt savas teorētiskās zināšanas par kafijas gatavošanas mākslu, gan mūsdienīgu kokteiļu gatavošanu, savukārt praktiskajā daļā notika demonstrācijas, kopā gatavošana un degustācija.

Atvērto durvju diena 24. martā

Aicinām visus interesentus apmeklēt Restorānu servisa skolas atvērto durvju dienu. Izrādīsim skolas telpas, atbildēsim uz visiem svarīgajiem jautājumiem un kopā ar šī gada audzēkņiem parādīsim profesiju arī no praktiskās puses!

Nāc ciemos un pārliecinies pats, ka mēs sniedzam vislabāko saviem audzēkņiem - pavisam jaunu un moderni aprīkotu mācību virtuvi, gaišas auditorijas, labāko nozares literatūru un daudzas citas priekšrocības, kas padara mācību procesu ne tikai noderīgu, bet arī patīkamu.

Gaidīsim visus interesentus atvērto durvju dienā 24. martā no plkst. 11.00 līdz 16.00, Valkas ielā 1a!

Meistarklase "Krufini"

Aicinām pieteikties meistarklasei “Krufini”, kuru vadīs restorāna "Ferma" konditore Airita Jurcika

Vēsturiski krufins ir radies 1993. gadā, Kanādā. Šobrīd tas iekaro pasaules un Latvijas gardēžu sirdis.
KRUFINS ir kruasāna un mafina krustojums. Speciālā tehnikā “locīto” mīklu gatavo mafinu formās, pilda ar dažādu veidu krēmiem, džemiem, ogām un dekorē ar šokolādi un gardiem dekoriem.
Pagatavošanas process ir salīdzinoši sarežģīts un laikietilpīgs, bet rezultāts – dievīgs. Restorāna “Ferma” konditore Airita Jurcika mēnešiem ilgi ir eksperimentējusi, lai iegūtu izcilu rezultātu un ir gatava dalīties ar savām zināšanām, lai atklātu jums brīnišķīgo krufinu pasauli.

Meistarklasē kopā mācīsimies:
Gatavot krufinu mīklu
Mīklas pareizu veltnēšanu
Pagatavot dažādus pildījumus
Noformēt un dekorēt gatavos krufinus

Meistarklase notiks 27. martā plkst.18.00, Restorānu servisa skola telpās, Valkas ielā 1a, Rīgā. Dalības maksa 40 EUR + PVN, maksājums jāveic pirms pasākuma. Vietu skaits ierobežots.
Visi interesenti laipni lūgti pieteikties, aizpildot anketu: https://goo.gl/forms/lmScxj4HoaejNRiw1

Promo Cash&Carry iedvesmas meistarklase konditoriem

Šodien (28.02.2018.) Restorānu servisa skolas mācību virtuvē norisinājās iedvesmas pilna meistarklase konditoriem, kuru organizēja PROMO Food Service kopā ar pārtikas tehnologu/konditoru Raimondu Rakulu.

MEISTARKLASE "JŪRAS PRODUKTU PAGATAVOŠANAS UN PASNIEGŠANAS NOSLĒPUMI"

Restorānu servisa skola sadarbībā ar Valsts izglītības attīstības aģentūru (21. februārī) organizēja meistarklasi "Jūras produktu pagatavošanas un pasniegšanas noslēpumi" Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā Eiropas Savienības fondu darbības programmas „Izaugsme un nodarbinātība” 7.2.1.specifiskā atbalsta mērķa „Palielināt nodarbinātībā, izglītībā vai apmācībās neiesaistītu jauniešu nodarbinātību un izglītības ieguvi Jauniešu garantijas ietvaros” pasākuma “Sākotnējās profesionālās izglītības programmu īstenošana Jauniešu garantijas ietvaros” projekta (vienošanās Nr. 7.2.1.2./15/I/001), un  Eiropas Savienības fondu darbības programmas “Izaugsme un nodarbinātība” 8.4.1. specifiskā atbalsta mērķa “Pilnveidot nodarbināto personu profesionālo kompetenci” Eiropas Sociālā fonda projektaNr.8.4.1.0/16/I/001 “Nodarbināto personu profesionālās kompetences pilnveide” ietvaros veiktā iepirkuma “Profesionālo prasmju paraugdemonstrējumi profesionālās izglītības iestādē", (identifikācijas numurs VIAA 2018/12 ESF) ietvaros.

Meistarklasē šefpavāri Māris Astičs un Tomass Godiņš iepazīstināja jauniešus ar jūras produktu sortimentu, pieejamību, daudzveidību, pagatavošanu, kā arī mūsdienu tendencēm ēdienu pasniegšanā, strādājot ar ekskluzīviem produktiem, piemēram, langustiem, jūras ķemmītēm, mīdijām, austerēm u.c.

Mācību ekskursija

Rīga International meridian school 1.-2. klases mācību ekskursija uz Restorānu servisa skolu. Kopā ar skolēniem apskatījām skolu un restorānu “Fermu”, uzzinājām visu par pavāra un konditora profesiju, kā arī kopā pagatavojām gardu saldējumu!

SkillsLatvia 2018 konkursa pusfinālā noskaidroti labākie jaunie pavāri

Nacionālā jauno profesionāļu pavāru konkurencē otro vietu ieguva mūsu audzēknis Gatis Lauva.

Jaunajiem pavāriem konkursā bija jāpagatavo 4 porcijas auksto uzkodu, izmantojot Baltijas reņģes, 4 porcijas pamatēdiena no 2 dažādos siltumapstrādes veidos pagatavotas vistas krūtiņas, kā arī deserts, kur izmantots saldais krējums un nezināmais produkts, kas bija šokolāde.

Konkursantus vērtēja komisija, kuras sastāvā darbojās atzīti savas jomas speciālisti, un pavāru konkursam vērtēšanas komisijas priekšsēdētājs bija šefpavārs Raimonds Zommers.

Paldies skolotājai Annai Bricei par audzēkņa sagatavošanu konkursam.

Apsveicam Gati un vēlam veiksmi finālā!

Foto: Valsts izglītības attīstības aģentūra

Atvērto durvju diena 24. februārī

Aicinām visus interesentus apmeklēt Restorānu servisa skolas atvērto durvju dienu. Izrādīsim skolas telpas, atbildēsim uz visiem svarīgajiem jautājumiem un kopā ar šī gada audzēkņiem parādīsim profesiju arī no praktiskās puses!

Nāc ciemos un pārliecinies pats, ka mēs sniedzam vislabāko saviem audzēkņiem - pavisam jaunu un moderni aprīkotu mācību virtuvi, gaišas auditorijas, labāko nozares literatūru un daudzas citas priekšrocības, kas padara mācību procesu ne tikai noderīgu, bet arī patīkamu.

Gaidīsim visus interesentus atvērto durvju dienā 24. februārī no plkst. 11.00 līdz 16.00, Valkas ielā 1a!

Meistarklase ar šefpavāru Kasparu Jansonu

Šodien mūsu audzēkņiem bija lieliska iespēja kopā ar šefpavāru Kasparu Jansonu darboties praktiskajā nodarbībā un smelties iedvesmu svētku ēdienkartei. Liels paldies Kasparam par lielisko un aizraujošo nodarbību!

Meistarklase “Ziemassvētku deserti”

Gatavojoties gada gardākajiem svētkiem, Restorānu servisa skolas mācību virtuvē norisinājās meistarklase “Ziemassvētku deserti”, kuru vadīja restorāna “Ferma” konditore Airita Jurcika. Meistarklases laikā kopā pagatavojām dažādu struktūru medus kūkas, Ziemassvētku Pavlovu un apelsīnu musa desertu. Paldies par aktīvo dalību, lai gardi svētki! 

Svētku galdu klājumi

Mājās svētki bez svinību galda nebūtu īsti svētki, tāpēc laikus jāsagatavojas.
Tuvojoties valsts svētkiem, mūsu skolas audzēkņi ir sagatavojuši idejas svētku galdu noformēšanai. Iedvesmojies no viņu idejām arī tu!

meistarklase skolēniem

Pēdējās dienās esam uzņēmuši skolēnus no dažādiem Latvijas reģioniem, lai iepazīstinātu ar profesijām, kuras var apgūt mūsu skolā. Protams, ka arī kopā gatavojām un degustējām sāļās uzkodas un saldos kārumus!

Meistarklase audzēkņiem kopā ar šefpavāru Tomasu Godiņu

Mācāmies darot! Šodien mūsu audzēkņi aizvadīja aizraujošu meistarklasi kopā ar šefpavāru Tomasu Godiņu, kuras laikā mācījās gatavot - liellopgaļas karpačo, tunča tartaru, zivju buljonu ar jūras veltēm un steiku. Prieks par mūsu audzēkņu zinātkāri un liels paldies šefpavāram par meistarklasi!

Promo Cash&Carry iedvesmas seminārs konditoriem

Šodien Restorānu servisa skolā norisinājās Promo Cash&Carry organizētais iedvesmas seminārs un meistarklase konditoriem. Raimonda Rakula vadībā tapa tiešām gardi un iedvesmojoši deserti!

Santa Maria lekcija par pipariem

Šodien mūsu audzēkņi piedalījās lekcijā, meistarklasē un praktiskajā nodarbībā par pipariem.
Paldies Santa Maria Latvija un šefpavāram, piparu vēstnesim Arturas Braslauskas par iespēju pētīt, degustēt un uzzināt ko jaunu!

Meistarklase žurnāla “Ievas Virtuve” lasītājiem

20. septembrī skolas virtuvi piepildīja gardu cepumu smarža, jo tajā rosījās žurnāla “Ievas Virtuve” lasītāji un kopā ar konditori Inu Poliščenko mācījās cept vairāku veidu cepumus. Jāatzīstas, ka tie izdevās tiešām gardi!

Seminārs “Karsto dzērienu pagatavošanas noslēpumi un daudzveidība”

ESF projekta “Profesionālās izglītības iestāžu efektīva pārvaldība un personāla kompetences pilnveide” profesionālo pilnveides semināru cikla ietvaros (20. septembrī) norisinājās apmācības “Karsto dzērienu pagatavošanas noslēpumi un daudzveidība”. Profesionālās izglītības iestāžu viesmīlības pedagogi un prakšu vadītāji seminārā papildināja savas zināšanas par kafiju un tās pagatavošanas daudzveidību, piedalījās praktiskajā kafijas un tējas rituāla nodarbībā.

Balt – Hellin glazūru seminārs

Vakar (21. septembrī) RESTORĀNU SERVISA SKOLAS telpās notika Balt – Hellin seminārs, kur nozares pārstāvji tika iepazīstināti ar jaunāko kūku glazūru produkciju. Semināra laikā notika paraugdemonstrējumi ar šobrīd aktuālajām spoguļglazūrām.

2016./2017. MĀCĪBU GADA IZLAIDUMS

Šajā mācību gadā mūsu skolas audzēkņi ir apliecinājuši savas zināšanas, spējas un talantu. Katra sasnieguma pamatā ir ilgs, pacietīgs un neatlaidīgs audzēkņu un, protams, pedagogu darbs. Šogad skolas absolventu vidū ir 33 pavāri, sešas konditores un trīs ēdināšanas pakalpojumu speciālisti. Apsveicam visus absolventus!

Konditoru kvalifikācijas eksāmens 2016./2017. m.g.

Šodien (10.08.2017.) Restorānu servisa skolā notika konditoru kvalifikācijas eksāmens. Studentēm sešu stundu laikā bija jāpasniedz kūkas, kuru pagatavošanā jāizmanto vismaz piecu veidu pusfabrikāti, iekļaujot dažādu garšu krēmus un biskvītus.

Eksāmena komisija atzina, ka skolā ir sagatavotas augstas klases nozares pārstāves.

Liels paldies mūsu atbalstītājam BALT – HELLIN par pārsteiguma dāvanām studentēm!

Pavāru kvalifikācijas eksāmens 2016./2017. m.g.

Mūsu skolas virtuvē pēdējās divas dienas bija īpaši saspringtas, jo norisinājās pavāru kvalifikācijas eksāmens. Topošajiem pavāriem bija jāpagatavo trīs ēdieni – uzkoda vai zupa, pamatēdiens un deserts, ko vērtēja komisijas locekļi.

Šefpavārs, komisijas priekšsēdētājs Tomass Godiņš ar prieku atzīst, ka izaugsme ir jūtama gadu no gada: "Vairāku studentu veikums patīkami pārsteidza, bija ēdieni, kurus uzreiz varētu pasniegt restorānā!”

Esam gandarīti par eksāmenā paveikto - liels paldies jāsaka pašiem audzēkņiem un viņu pedagogiem!

Meistarklase "Suši gatavošanas paņēmieni un novitātes" kopā ar Uros Radoicic

Mūsu skolā norisinājās Kikkoman meistarklase "Suši gatavošanas paņēmieni un novitātes" kopā ar Uros Radoicic, kurš ir stažējies pirmajā 3 Michelin zvaigznes ieguvušajā suši restorānā "Sukiyabashi Jiro" pie pasaulslavenā suši meistara Jiro Ono.

Labākie suši meistari Baltijā apguva padziļinātas zināšanas dažādu mērču gatavošanā, vairāku kārtu suši veidošanā, iekšējo dizainu veidošanā u.c.

BALT-HELLIN GRILĒŠANAS SEZONAS SEMINĀRS

Vakara (31.05.) RESTORĀNU SERVISA SKOLAS telpās notika Balt – Hellin seminārs, kur nozares pārstāvji tika iepazīstināti ar grilēšana sezonas aktualitātēm. Seminārā laikā notika paraugdemonstrējumi dažādu maizīšu veidu cepšanā un to pildīšanā ar grilēšanas sezonai raksturīgākajiem produktiem.

SEMINĀRS AR KONDITORI INU POLIŠČENKO

Šodien notika seminārs “Kāzu kūkas”, kuru vadīja mūsu godalgotā un talantīgā konditore Ina Poliščenko. Paldies visiem dalībniekiem, lai veiksmīga kūku sezona!

Jauno profesionāļu konkurss "SkillsLatvia2017"

Milzīgs prieks un lepnums par mūsu audzēkni Lauru Anču, kura aizvadītās nedēļas nogalē ieguva 1. vietu profesijā "Pavārs" pirmajā nacionālajā jauno profesionāļu meistarības konkursā "SkillsLatvia2017"!

Laura bija viena no 96 dalībniekiem no 30 Latvijas profesionālajām izglītības iestādēm, kuri demonstrēja savas prasmes 16 profesijās, un pēc trīs dienu intensīva darba Pavāru kluba valdes priekšsēdētājs Raimonds Zommers pasniedza viņai zelta medaļu un naudas balvu svinīgajā apbalvošanas ceremonijā.

Paldies pasniedzējai Annai Bricei par ieguldīto darbu Lauras sagatavošanā!

Foto: VIAA

Konditoru konkurss

Lai uzturētu sacensību garu, kā arī pamazām sagatavotu audzēknes gala eksāmenam, uzrīkojām konkursu "Kūka - gadalaiks" skolas konditoru grupai.
Konkursa galvenais produkts - rabarbers, savukārt "melnajā kastē" - valrieksti un zaļais ābols.

Apsveicam 1. vietas un galvenās balvas - "Gemoss" 30 EUR dāvanu kartes - ieguvēju Rēziju Kļaviņu, 2. vietas ieguvēju Mariku Bušmani un 3. vietas ieguvēju Daci Celmu, kura tika arī pie simpātijas balvas no pedagoģēm Jekaterinas Dorožko un Solvitas Nozes.
Liels paldies atbalstītājiem par balvām - "Gemoss", "Balt-Hellin" un "Reaton"! Paldies žūrijai par ieguldīto darbu - Inai Poliščenko, Kristiānai Šteinfeldei, Jekaterinai Dorožko un Solvitai Nozei! Protams, paldies konditorēm par piedalīšanos un lielisko sniegumu!

Seminārs ar Inu Poliščenko

Šodienas semināra "Ievads desertu gatavošanā" dalībnieki ne tikai iemācījās kā pagatavot mūsu konditores Inas Poliščenko izcilos desertus (apelsīnu musa kūka, čia sēklu pudiņš, kokosriekstu kekss), bet, protams, arī nobaudīja tos!

Seminārs ar Kasparu Jansonu

Lai kļūtu par labāko, ir jāmācās no labākajiem, tieši tāpēc šodien semināru audzēkņiem vada restorāna "MUUSU" šefpavārs Kaspars Jansons.

Internacionālais Dienvideiropas kulinārijas konkurss

10. Internacionālajā Dienvideiropas kulinārijas konkursā Grieķijā Latvijas pavāru komanda - Ina Poliščenko un Māris Astičs - ieguvuši sudraba medaļu (gada komanda)!

Mūsu vadītājs Māris Astičs ticis ne tikai pie zelta medaļas (grand prix) kategorijā "melnā kaste", bet ieguvis arī sudraba medaļu zivju ēdienu kategorijā, un mūsu konditorei Ina Poliščenko zelta medaļa restorānu deserta kategorijā!

Neizsakāmi liels prieks un lepnums par mūsējiem!

Jauno profesionāļu konkursa pusfināls

Apsveicam mūsu audzēkni Lauru Anču ar 1. vietu Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) rīkotajā jauno profesionāļu meistarības konkursa reģionālajā pusfinālā profesionālās izglītības iestāžu audzēkņiem pavāra profesijā!

Lepojamies un vēlam lielu veiksmi arī finālā!

Paldies pasniedzējai Annai Bricei par ieguldīto darbu Lauras sagatavošanā!

Hestona Blūmentāla ciemošanās

Prieks bija uzņemt Restorānu servisa skolas telpās pasaules kulinārijas izcilību – trīs Michelin zvaigžņu restorāna "The Fat Duck" šefpavāru Hestonu Blumentālu ar savu komandu. Varam droši teikt - virtuve ir iesvetīta.

Esam pagodināti, ka šefpavārs atradu laiku uz īsu brīdi apciemot arī restorānu "Ferma".

Meistarklases "Medījumu, jēra, liellopa gaļas ēdienu pagatavošanas un pasniegšanas noslēpumi" un "Kafijas pagatavošanas un pasniegšanas māksla. Bezalkoholisko kokteiļu mūsdienīga pagatavošana un pasniegšana."

Restorānu Servisa Skola sadarbībā ar Valsts izglītības attīstības aģentūru šonedēļ (24. janvārī un 25. janvārī) viesojās Daugavpilī, kur organizēja meistarklases "Medījumu, jēra, liellopa gaļas ēdienu pagatavošanas un pasniegšanas noslēpumi" un "Kafijas pagatavošanas un pasniegšanas māksla. Bezalkoholisko kokteiļu mūsdienīga pagatavošana un pasniegšana." Daugavpils Tirdzniecības profesionālajā vidusskolā Eiropas Savienības fondu darbības programmas „Izaugsme un nodarbinātība” 7.2.1.specifiskā atbalsta mērķa „Palielināt nodarbinātībā, izglītībā vai apmācībās neiesaistītu jauniešu nodarbinātību un izglītības ieguvi Jauniešu garantijas ietvaros” pasākuma “Sākotnējās profesionālās izglītības programmu īstenošana Jauniešu garantijas ietvaros” projekta “Sākotnējās profesionālās izglītības programmu īstenošana Jauniešu garantijas ietvaros” (vienošanās Nr. 7.2.1.2./15/I/001) ietvaros.

Savās iemaņās izcilas kafijas pagatavošanā dalījās Jānis Viļumovs un bezalkoholisko kokteiļu mūsdienīgu pagatavošanu demonstrēja Inguss Reizenbergs, savukārt šefpavāri Māris Astičs un Tomass Godiņš stāstīja jauniešiem par gaļas daudzveidību.

Meistarklase "Mūsdienu tendences desertu gatavošanā un pasniegšanā"

Restorānu Servisa Skola sadarbībā ar Valsts izglītības attīstības aģentūru vakar (19. janvārī) organizēja meistarklasi "Mūsdienu tendences desertu gatavošanā un pasniegšanā" Kuldīgas tehnikumā Eiropas Savienības fondu darbības programmas „Izaugsme un nodarbinātība” 7.2.1.specifiskā atbalsta mērķa „Palielināt nodarbinātībā, izglītībā vai apmācībās neiesaistītu jauniešu nodarbinātību un izglītības ieguvi Jauniešu garantijas ietvaros” pasākuma “Sākotnējās profesionālās izglītības programmu īstenošana Jauniešu garantijas ietvaros” projekta “Sākotnējās profesionālās izglītības programmu īstenošana Jauniešu garantijas ietvaros” (vienošanās Nr. 7.2.1.2./15/I/001) ietvaros.

Jaunieši kopā ar konditorēm Inu Poliščenko un Dinu Giru gatavoja "makarūnus", šokolādes "musu", čia sēklu pudiņu, kā arī dažādas figūriņas no marcipāna.

Meistarklase "Jūras produktu pagatavošanas un pasniegšanas noslēpumi"

Restorānu Servisa Skola sadarbībā ar Valsts izglītības attīstības aģentūru vakar (17. janvārī) organizēja meistarklasi "Jūras produktu pagatavošanas un pasniegšanas noslēpumi" Liepājas Valsts tehnikumā Eiropas Savienības fondu darbības programmas „Izaugsme un nodarbinātība” 7.2.1.specifiskā atbalsta mērķa „Palielināt nodarbinātībā, izglītībā vai apmācībās neiesaistītu jauniešu nodarbinātību un izglītības ieguvi Jauniešu garantijas ietvaros” pasākuma “Sākotnējās profesionālās izglītības programmu īstenošana Jauniešu garantijas ietvaros” projekta “Sākotnējās profesionālās izglītības programmu īstenošana Jauniešu garantijas ietvaros” (vienošanās Nr. 7.2.1.2./15/I/001) ietvaros.

Meistarklasē Māris Astičs un Ina Poliščenko iepazīstināja jauniešus ar jūras produktu sortimentu, pieejamību, daudzveidību, pagatavošanu, kā arī mūsdienu tendencēm ēdienu pasniegšanā, strādājot ar eksluzīviem produktiem, piemēram, langustiem, jūras ķemmītēm, mīdijām, austerēm u.c.

2015./2016. māc. g. izlaidums

Pagājušajā sestdienā aizvadījām kārtējo darbīgo, radošo un iedvesmojošo mācību gadu! Paldies pedagogiem par izturību un ieguldīto darbu!

Šogad skolas absolventu vidū ir divdesmit septiņi pavāri, septiņas konditores un pieci ēdināšanas pakalpojumu speciālisti. Apsveicam visus audzēkņus! Malači!

BBQ seminārs

Atskats uz vasaras sākumā notikušo "Kikkoman" & "Cesars" "BBQ semināru" šefpavāra Māra Astiča vadībā, sadarbībā ar "Restorānu servisa skolu"!

Mācījāmies visādas gudrības par sojas mērcēm un citu "Kikkoman" & "Cesars" produkciju un atklājām grila sezonu ar visdažādākajiem gardumiem!

Semināri Latvijas skolās sadarbībā ar VIAA

Restorānu servisa skola sadarbībā ar Valsts izglītības attīstības aģentūru no 2016. gada 6. jūnija līdz 15. jūnijam organizēja dažādas meistarklases Eiropas Savienības fondu darbības programmas „Izaugsme un nodarbinātība” 7.2.1.specifiskā atbalsta mērķa „Palielināt nodarbinātībā, izglītībā vai apmācībās neiesaistītu jauniešu nodarbinātību un izglītības ieguvi Jauniešu garantijas ietvaros” pasākuma “Sākotnējās profesionālās izglītības programmu īstenošana Jauniešu garantijas ietvaros” projekta “Sākotnējās profesionālās izglītības programmu īstenošana Jauniešu garantijas ietvaros” (vienošanās Nr. 7.2.1.2./15/I/001) ietvaros.

Nozares pārstāvji Māris Astičs, Tomass Godiņš, Ina Poliščenko, Gunta Stepanova, Jānis Viļumovs un Inguss Reizenbergs stāstīja, rādīja un mācīja Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma, Rēzeknes tehnikuma, Valmieras tehnikuma, Daugavpils Tirdzniecības profesionālās vidusskolas un Liepājas Valsts tehnikuma jauniešiem dažādas gudrības no restorānu vides semināros "Mūsdienu latviešu virtuve, unikāli Latvijā audzēti un ražoti produkti – Latvijas lepnums.", "Kafija, tās pagatavošanas noslēpumi un daudzveidība. Kafijas deserti.", "Jūras produkti un garneles ēdienkartē", "Restorānu deserti, to daudzveidība. Dekoru veidošana no šokolādes, marcipāniem, cukura masām.", "Mūsdienu tendences karstā otrā ēdiena pagatavošanai, pasniegšanai un noformēšanai", "Bezalkoholisko kokteiļu pagatavošana un pasniegšana.", "Mūsdienu tendences ēdienu gatavošanai pazeminātā temperatūrā".

Semināru cikls "Inovācijas ēdienu gatavošanā" sadarbībā ar VISC

No 2015. gada 10. decembra līdz 2016. gada 27. aprīlim Restorānu servisa skola sadarbībā ar Valsts izglītības satura centru rīkoja tālākizglītības semināru kursu "Inovācijas ēdienu gatavošanā - Izaicinājums profesionālajā izglītībā" Latvijas ēdināšanas skolu pedagogiem un vienkārši nozares interesentiem savu zināšanu papildināšanai!

Šefpavāri Māris Astičs, Raimonds Zommers, Ingmārs Ladigs, Kaspars Jansons, kā arī virspavāri Ina Poliščenko, Roberts Abrams un konditors Jānis Kairis dalījās savās zināšanās un iedrošināja dalībniekus piedalīties kopīgā gatavošanā un degustēšanā semināros "Mūsdienu tendences graudaugu un sēklu izmantošanā ēdienu gatavošanā", "Restorānu deserti", "Jūras produkti un garneles ēdienkartē", "Pirkstiņuzkodas - noformēšana un pasniegšanas veidi", "Gaļas daudzveidība. Steiki.", "Mūsdienu Latvijas virtuve. Unikāli Latvijā audzēti un ražoti produkti - Latvijas lepnums.", "Āzijas virtuves noslēpumi. Wok ēdieni.", "Veģetārā virtuve un bezglutēna ēdieni", "Eļļas un etiķa sortiments un to izmantošana pamatēdienos un salātos" un "Ēdienu gatavošana termomiksā".

Lai uzzinātu par nākamajiem Restorānu servisa skolas semināriem, sekojiet līdzi informācijai mājaslapas sadaļā "Jaunumi", kā arī mūsu Facebook lapā!

2015./2016. māc. g. Ziemassvētku pasākums

Ieskaties, kā Restorānu servisa skolas audzēkņi uzbūra lielisku svētku sajūtu, sarīkojot skaistu pasākumu skolas telpās nedēļu pirms Ziemassvētkiem! Baudījām lieliskas uzkodas pie oriģināli noformētiem galdiem un sacentāmies dažādās spēlēs, ko pasākuma organizētāji bija īpaši pielāgojuši savai profesijai!

Pēc tik skaisti atzīmētām semestra beigām esat pelnījuši atpūsties, tāpēc - izbaudiet ziemas brīvdienas!

ESF Projekts

SIA "Restorānu servisa skola" iesaistījies ESF projekta «Profesionālo izglītības iestāžu audzēkņu dalība darba vidē balstītās mācībās un mācību praksēs uzņēmumos» realizācijā (Nr. 8.5.1.0/16/I/001).

Projekta realizācijas laiks: 2017. gada 27.janvāris līdz 2023. gada 31. augustam.

Projekta mērķis ir palielināt kvalificētu izglītības iestāžu izglītojamo skaitu pēc to dalības darba vidē balstītās mācībās vai darba devēja vadītās praktiskās mācībās un mācību praksēs.

Projekta mērķa grupa ir izglītības iestāžu izglītojamie, kas mācās profesionālās vidējās izglītības un arodizglītības programmās.

Projekta ietvaros mērķu grupas dalībnieki, no projektā iesaistītajām profesionālajām izglītības iestādēm, tiek apmācīti (teorētiski un praktiski) pie uzņēmējiem (darba devējiem), ar ko LDDK noslēdz sadarbības līgumu par šādu apmācību īstenošanu. Līdz ar to, mērķa grupas dalībnieks iegūst zināšanas un iemaņas, darbojoties reālajā darba vidē, bet darba devējs pats sniedz audzēknim zināšanas, kas nepieciešamas konkrētajam profesijas pārstāvim.

Projekta izmaksas tiek segtas 85% no ESF (Eiropas Sociālā fonda), 15%no Latvijas valsts budžeta finansējuma.