Māris Astičs

Restorānu servisa skolā pasniedz mācību priekšmetus:

  • Ēdināšanas uzņēmumu darba organizācija;
  • Pārtikas produktu zinības;
  • Banketu ēdienu gatavošana.

Izglītība:

  • Profesionālā izglītība, trešā līmeņa kvalifikācija – Ēdināšanas pakalpojumu speciālists.

Darba pieredze:

  • No 2010. gada - Pasniedzējs Restorānu servisa skolā;
  • No 2016. gada - Šefpavārs restorānā “Ferma”;
  • No 2013. gada līdz 2015. gadam - Šefpavārs zivju restorānā "Le Dome" (Dome Hotel);
  • No 2010. gada līdz 2012. gadam - Šefpavārs restorānā "Desiderata" (Royal Square Hotel).
Lai kļūtu par labu pavāru, Māris Astičs iesaka:

“Rast iekšējo motivāciju, iemīlēt šo profesiju. Lai kaut ko sasniegtu, būs ļoti daudz jāmācās un jāstrādā. Jāiemācās cienīt sevi, cienīt apkārtējos un cienīt produktus, jo, tikai novērtējot produktus, mēs spējam izprast to būtību un unikalitāti. Kā savulaik teicis mans pasniedzējs J. Arbidāns: "Pavārs - tā ir labākā profesija, jo vienmēr būs paēdis un siltumā. " Lielākā daļa pavāru un viesmīļu strādā, lai saņemtu to īpaši fantastisko sajūtu, kad viesis pasaka: “Liels paldies, bija ļoti garšīgi!””