Konditors
Konditors
Konditors sagatavo izejvielas darbam, gatavo rauga un bezrauga mīklas, to izstrādājumus, pildījumus un apdares pusfabrikātus, noformē konditorejas izstrādājumus.
Programma:
Ēdināšanas pakalpojumi
Programmas veids:
Profesionālās tālākizglītības programma pēc vispārējās vidējās izglītības
Iegūstamā kvalifikācija:
Konditors
Apgūstamie mācību priekšmeti:
- Konditorejas izstrādājumu gatavošanas tehnoloģija;
- Restorānu konditorejas pamati;
- Konditorejas uzņēmumu iekārtas;
- Konditorejas izstrādājumu noformēšana;
- Pārtikas produktu zinības;
- Konditorejas uzņēmumu darba organizācija;
- u.c.
+50% no mācībām - PRAKSE kādā no vadošajiem Latvijas restorāniem ("Le Dome", "Vincents", "Kaļķu vārti", "Bergs", "Neiburgs" u.c.)
Uzņemšanas prasības:
Vispārējā vidējā izglītība
Izglītības ieguves forma:
Klātiene
Mācību ilgums:
1 gads
Mācību sākums:
Septembris
Mācību maksa:
1800 EUR
Mācību literatūra:
- A. J. Schaller ‘’Small things sweet’’, Battman Studios, New York, 2009;
- Francisco J. Migoya ‘’Frozen Desserts’’, John Wiley & Sons, Inc., New Jersey, 2008;
- Christophe Declercq ‘’Ice creations’’, Lannoo publishers, Belgium, 2013;
- Pierre Herme ‘’Macarons’’, Grub Street, London, 2011;
- Eliq Maranik ‘’Chocolate. Homemade, Fancy and Delicious.’’, H. F. Ullmann Publishing GmbH, 2013;
- Carla Bardi, Ting Morris ‘’Chocolate - divine indulgence’’, McRae Publishing Ltd, London, 2013;
- u.c.