Pavārs

Pavārs

Pavārs plāno un organizē virtuves darbu, kā arī veic sev piešķirtos uzdevumus citu speciālistu uzraudzībā.

Programma: 

Ēdināšanas pakalpojumi

Programmas veids:

Profesionālās tālākizglītības programma pēc vispārējās vidējās izglītības 

Iegūstamā kvalifikācija:

Pavārs

Apgūstamie mācību priekšmeti: 

  • Ēdienu gatavošanas tehnoloģija;
  • Pārtikas produktu zinības;
  • Uztura fizioloģija, sanitārija un higiēna;
  • Ēdināšanas uzņēmumu darba organizācija;
  • Ēdināšanas uzņēmumu iekārtas;
  • Galda kultūra;
  • u.c.

 

+50% no mācībām - PRAKSE kādā no vadošajiem Latvijas restorāniem ("Le Dome", "Barents", "Kaļķu vārti", "Bergs", "Neiburgs" u.c.)

 

Uzņemšanas prasības:

Vispārējā vidējā izglītība 

Izglītības ieguves forma:

Daļēji attālināti

Mācību ilgums:

1 gads

Mācību process:

Teorija - attālināti pēc moduļiem. Klātienē tiksimies 2 reizes nedēļā, lai piedalītos praktiskajos darbos un meistarklasēs

Mācību sākums:

Septembris

Mācību maksa:

1800 EUR

Mācību literatūra:

  • “Modernist Cuisine, Volume 1-6, The Cooking Lab”, Bellevue, 2011;
  • Peter Gilmore “Quay: Food Inspired by Nature”, Murdoch Books, Australia, 2010;
  • Philip Howard “The Square: The Cookbook, Volume 1: Savory”, Absolute Press, 2012;
  • Rene Redzepi “NOMA: Time and Place in Nordic Cuisine”, Phaidon, London, 2010;
  • Thomas Keller “Under Pressure: Cooking Sous Vide”, Artisan, New York, 2008;
  • u.c.