Pavārs
Pavārs
Pavārs plāno un organizē virtuves darbu, kā arī veic sev piešķirtos uzdevumus citu speciālistu uzraudzībā.
Programma:
Ēdināšanas pakalpojumi
Programmas veids:
Profesionālās tālākizglītības programma pēc vispārējās vidējās izglītības
Iegūstamā kvalifikācija:
Pavārs
Apgūstamie mācību priekšmeti:
- Ēdienu gatavošanas tehnoloģija;
- Pārtikas produktu zinības;
- Uztura fizioloģija, sanitārija un higiēna;
- Ēdināšanas uzņēmumu darba organizācija;
- Ēdināšanas uzņēmumu iekārtas;
- Galda kultūra;
- u.c.
+50% no mācībām - PRAKSE kādā no vadošajiem Latvijas restorāniem ("Le Dome", "Barents", "Kaļķu vārti", "Bergs", "Neiburgs" u.c.)
Uzņemšanas prasības:
Vispārējā vidējā izglītība
Izglītības ieguves forma:
Daļēji attālināti
Mācību ilgums:
1 gads
Mācību process:
Teorija - attālināti pēc moduļiem. Klātienē tiksimies 2 reizes nedēļā, lai piedalītos praktiskajos darbos un meistarklasēs
Mācību sākums:
Septembris
Mācību maksa:
1800 EUR
Mācību literatūra:
- “Modernist Cuisine, Volume 1-6, The Cooking Lab”, Bellevue, 2011;
- Peter Gilmore “Quay: Food Inspired by Nature”, Murdoch Books, Australia, 2010;
- Philip Howard “The Square: The Cookbook, Volume 1: Savory”, Absolute Press, 2012;
- Rene Redzepi “NOMA: Time and Place in Nordic Cuisine”, Phaidon, London, 2010;
- Thomas Keller “Under Pressure: Cooking Sous Vide”, Artisan, New York, 2008;
- u.c.